START      MÖNSTER      ENGLISH      TEXTILHISTORIA      VANLIGA FRÅGOR      KUNDTJÄNST      MODERNA KLÄDER      OM FÖRLAGET     

 

 

Om Förlaget

 

 

Sophias Ateljés Förlag är endast ett förlag som ger ut mönsterböcker.

Mönstren säljs via återförsäljare i Sverige, Norge, Danmark, Finland samt via återförsäljare på Internet.

Förlaget säljer endast till återförsäljare och har ingen som helst försäljning till enskilda personer. Vi hänvisar alltid kunder som kontaktar oss till närmaste återförsäljare.

 

Sophias Ateljés Förlag har ingen försäljning eller tillverkning av dräkter eller andra medeltidsrelaterade saker, men vi försöker alltid hänvisa till de firmor vi känner till om någon kund skulle fråga.

Vi har tyvärr ingen möjlighet att svara på frågor om eller kring tillverkning av medeltidsdräkter.

  

Sophias Ateljé bildades 1984 och var från början ett företag där olika hantverkare sysslade med ett antal olika tekniker, rekvisita, illustrationsuppdrag mm. De olika delarna blomstrade och blev med tiden ett flertal separata, mer specialiserade bolag.

 

Under flera år fanns det alltså två firmor med namnet Sophias Ateljé, dels Sophias Ateljés Förlag och dels butiken Sophias Ateljé som designade, tillverkade och sålde moderna smycken i silver och guld.

Båda hade så inarbetade namn, att vi i det längsta drog oss för att byta namn. Men till slut blev det för förvirrande och ohanterligt, så vid årsskiftet 2007-2008 bytte Sophias Ateljé till sist namn till Sophies Silver och Sophias Ateljés Förlag ombildades till Sophias Ateljés Förlag KB. 2017 blev så förlaget ett varumärke och en avdelning under Information & Design.

 

Grunden till de mönster som idag säljs av Sophias Ateljés Förlag är de mönster som togs fram inför studiecirklarna runt de första medeltidsveckorna på Gotland (eller ”Visby medeltidsdagar” som det hette då).

Vi försöker att hålla kvar den lättsamma och lättbegripliga ton som de hade redan från början eftersom den verkar fungera, samt naturligtvis ett format som är billigt att trycka så att mönstren inte kostar för mycket.

 

 

 
 

 

Information & Design - Enevägen 36C, S-454 30 Brastad, Sverige  -  E-post: doi@telia.com