START      MÖNSTER      ENGLISH      TEXTILHISTORIA      VANLIGA FRÅGOR      KUNDTJÄNST      MODERNA KLÄDER      OM FÖRLAGET     

 

 

Om Förlaget

 

 

Sophias Ateljés Förlag är endast ett förlag som ger ut mönsterböcker.

Mönstren säljs via återförsäljare i Sverige, Norge, Danmark, Finland samt via återförsäljare på Internet.

Förlaget säljer endast till återförsäljare och har ingen som helst försäljning till enskilda personer. Vi hänvisar alltid kunder som kontaktar oss till närmaste återförsäljare.

 

Sophias Ateljés Förlag har ingen försäljning eller tillverkning av dräkter eller andra medeltidsrelaterade saker, men vi försöker alltid hänvisa till de firmor vi känner till om någon kund skulle fråga.

Vi har tyvärr ingen möjlighet att svara på frågor om eller kring tillverkning av medeltidsdräkter.

  

Sophias Ateljé bildades 1984 och var från början ett företag där olika hantverkare sysslade med ett antal olika tekniker, rekvisita, illustrationsuppdrag mm. De olika delarna blomstrade och blev med tiden ett flertal separata, mer specialiserade bolag.

Under flera år låg förlaget sedan som en avdelning under Information & Design.

I slutet av 2023 tog vi på Knape över förlaget; där det nu är en underavdelning till vår övriga verksamhet.

 

Grunden till de mönster som idag säljs av Sophias Ateljés Förlag är de mönster som togs fram inför studiecirklarna runt de första medeltidsveckorna på Gotland

(eller ”Visby medeltidsdagar” som det hette då).

Vi försöker att hålla kvar den lättsamma och lättbegripliga ton som de hade redan från början eftersom den verkar fungera, samt naturligtvis ett format som är billigt att trycka så att mönstren inte kostar för mycket.

 

 

 
 

 

Knape, avd: Sophias Ateljé - Fastarp 6, S-432 77 Tvååker - E-post: knape1@hotmail.com